Uhićene dvije osobe koje su pljačkale po Mostaru

Maskirani lopov
Getty images/Ilustracija

Mostarski policajci uhitili su dvojicu razbojnika, čija su meta zadnjih dana bile ljekarne, ali i drugi objekti te se povezuju sa  počinjenjem više teških krađa na području Mostara.

Kako je za 'Dnevni avaz' potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskežupanije (HNŽ) slobode su lišeni K. Z. (24) i A. M. (21), obojica iz Mostara, koji će nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Mostar tijekom večeri biti predati u nadležnost Tužiteljstva HNŽ.

U ruke policajaca prvi je pao K. Z., koji je uhićen sinoć, nepuna tri sata nakon što je opljačkao apoteku 'Tilia' na trgu Ivana Krndelja, dok je A. M. danas pronađen i lišen slobode. U tu ljekarnu njih dvojica su upali maskirani i uz prijetnju nožem uposlenici, prošli iza pulta, otvorili kasu i uzeli 120 KM, nakon čega su pobjegli.

Također, njih dvojica se dovode u vezu s razbojništvom koje je po istom scenariju počinjeno zadnjih dana u dvije ljekarne 'Lupriv' u Mostaru, ali i s krađama iz IC štamparije te drugih objekata.

Policiji su u otkrivanju njihovog identiteta od koristi bili snimci videonadzora sa opljačkanih objekata te su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja sinoć u gradu uočili K. Z., koji ih je nakon uhićenja odveo do mjesta gdje je bacio odjeću koju je koristio u svojim razbojničkim pohodima.