Uhićena osoba koja je iz pištolja ranila Sarajliju

privedeni, huligani, krivotvorenje, pritvor, tužiteljstvo, Sarajevo, pucnjava, uhićenje, granična policija, tjeralica, uhićenje, granična policija, pretres, tužiteljstvo, razbojništvo, granična policija, uhićenje, tjeralica, teška krađa, Nevesinje, tužiteljstvo

Edhem Š., koji je pucao u nedjelju 3. travnja, na Rijada D. u naselju Hrasno u Sarajevu, uhićen je danas na području Sarajevske županije.

Edhem Š. je Rijadu D. pucao u noge na Trgu heroja u Sarajevu, nakon čega se dao u bjekstvo, a od tada je policija tragala za njim.

Kako je za Klix potvrđeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, uhićen je danas oko 17 sati, u vikendici koja se nalazi u blizini Sarajeva. Edhem Š. je lociran u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

Edhem Š. (1998. godište), sin je Amara Š., koji je bivši specijalac FUP-a, osuđen na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružjem. Za Amarom je raspisana i crvena tjeralica s obzirom na to da je pobjegao nakon što je došlo vrijeme da odsluži kaznu.

Prije bjekstva redovno je punio novinarske stupce crne hronike. Privođen je zbog napada na policajce, kao i zbog brojnih pucnjava ispred ugostiteljskih objekata, a i njegov sin Edhem je 2016. godine ranjen u Ferhadiji u Sarajevu.

Sarajevo,pucnjava,uhićenje

SARAJEVO Muškarac ranjen u pucnjavi

Jedna muška osoba ozlijeđena je u pucnjavi koja se dogodila danas u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, potvrđeno je za'Dnevni avaz'. "Oko 13:45 sati u ulici Trg heroja, u općini Novo Sarajevo,…