UHIĆENA JEDNA OSOBA IZ ČAPLJINE Pripadnici FUP-a pronašli drogu, vojno streljivo i dijelove opreme za vojno naoružanje

fup, uhićenje, Čapljina
FUP

Službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jučer su na području općine Čapljina uhitili osobu inicijala P.K. (1965.) iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. KZ FBiH, 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi spomenuta osoba i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu 'Cannabis', zatim vojno streljivo kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.