UHIĆENA DVOJICA RADNIKA IZ BiH: Seksualno su iskorištavali dvije djevojčice u napuštenoj kamp kućici na otoku Cresu

Nasilje nad djecom
Ilustracija/Hercegovina.info

...polno zlorabili dvije 14-godišnje djevojčice. Riječ je o muškarcima starosti 26 i 37 godina, a na Cresu su radili.
Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, do "intimnog druženja" došlo je nakon što je dvojac na plaži upoznao dvije dvije djevojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije.
Inkriminacije protiv 37-godišnjaka su teže nego protiv njegovog sugrađanina, njega se tereti da je intimno druženje s jednom djevojčicom iskoristio i za čin koji naš kazneni zakon izjednačava sa spolnim odnosom. Mlađeg muškarca se pak sumnjiči da je naveo drugu djevojčicu da se ljube, na intimne dodire, odnosno bludne radnje. Jedno od mjesta na kojem su se dogodili inkriminirani slučajevi jest napuštena kamp kućica, piše Novi list.

Prijava od treće osobe

Prijava policiji o ovim slučajevima nije stigla od djevojčica, nego od treće osobe. Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja ocijenjeno je da su sumnje u kaznena djela osnovana i Dobojlije su uhićene te pritvorene u Rijeci.
Obojica se terete seksualno iskorištavanje, a smatra se da su delikte počinili svjesni nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnice nemaju navršenih 15 godina života.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest mjeseci do pet godina zatvora.
Podijeli: