UBOJICE JOŠ NA SLOBODI Tko je mučio i ubio učitelja iz Bugojna?

UBOJICE JOŠ NA SLOBODI Tko je mučio i ubio učitelja iz Bugojna?
Župa Bugojno

Stravično ubojstvo učitelja u mirovini Stjepana Kolaka (86) iz Bugojna još nije rasvijetljeno, a počinitelji su još na slobodi što dovodi do uznemirenja javnosti.

Naime, nemoćni starac 18. listopada ove godine brutalno je napadnut u svojoj kući u ulici Hadžialića Ograda, te je stravično mučen i maltretiran da bi počiniteljima otkrio gdje krije novac i dragocjenosti.

Kako je za Avaz otkrio izvor blizak istrazi, policija sumnja da su dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo tukli.

Pratili ga

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Prema navodima zvora, starac je preživio horor, a napadači su ga gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na mjesto događaja stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati tko su napadači. 

Umro u KCUS-u

Prebačen je u travničku bolnicu, a potom i u KCUS gdje je od posljedica mučenja i preminuo.

Od trenutka saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.

Kako se neslužbeno saznaje iz kuće su izuzeti i određeni tragovi među kojima je i DNK materijal, ali to za sada nije dovelo do osumnjičenih.