UBOJSTVO POD VELOM ŠUTNJE Bugojanski učitelj – Hrvat preminuo nakon što je pretučen u svome domu

UBOJSTVO POD VELOM ŠUTNJE Bugojanski učitelj – Hrvat preminuo nakon što je pretučen u svome domu
hercegovina.info

Poznati bugojanski učitelj Stjepan Kolak preminuo je 22. listopada, nakon što je brutalno pretučen u svome domu. Policija je o događaju izvjestila šturo, tek kad je sada već preminuli pretučen, no ne i da je napad rezultirao smrtnom posljedicom. 

„Dana 18.10.2020.godine oko 17,50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik“, objavili su o događaju mediji, i ni slova više, premda je od smrti učitelja prošlo pet, a pokopa tri dana.

Obitelj je pak pokošena. Milijun pitanja vrti se u njihovim glavama, a najviše žele istinu. 

„Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša obitelj je potresena ovim činom. Srami se Bugojno jer znaš tko su počinitelji, a šutiš“, napisala je na Facebooku bratična preminulog dok je još bilo nade da bi mogao preživjeti. Nažalost, to se nije dogodilo. Preminuo je četiri dana nakon što je pretučen u svom domu, a pokopan 24. listopada. Jedina informacija koju obitelj ima o ovom gnusnom zločinu je da je „istraga u tijeku“. Više ne znaju, a o ovom zločinu i mediji šute. Obitelj se pita tko je imao srca ubiti čovjeka koji je naučio čitati i pisati toliko bugojanske djece. 

Ovo nije prvo okrutno ubojstvo na području Bugojna. 2018. ubijena je 75-godišnja Ankica Krstanović iz naselja Jaklić. Starica je ubijena udarcima čekićem u glavu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.