U Srbiji eksplodirala bomba podmetnuta pod automobil koja je usmrtila vozača

auto bomba
Očevici kažu kako je usmrćeni s djevojkom izlazio iz kafića i zajedno su ušli u automobil. Nakon prijeđenih desetak metara dok je autom prelazio preko ležećeg policajca eksplodirala je bomba koja se nalazila ispod automobila.

Od jačine eksplozije automobil je odbačen 20-ak metara dalje gdje je udario u drvo i rasvjetni stup. Vozač je odmah nakon nesreće prebačen u bolnicu gdje su liječnici utvrdili njegovu smrt, a Rosićevu suputnicu, koja je prošla s tek nekoliko ogrebotina izvukli su Rosićevi prijatelji koji su se nalazili u blizini. Od jačine eksplozije koja se čula nekoliko ulica dalje razbijeni su prozori na mnogim kućama i lokalima, prenosi Blic. Bomba se nalazila ispod vozačeva mjesta terenca dok je mjesto suvozača neoštećeno osim lima koji se savio prilikom udarca u stup i stablo.

Usmrćeni Rosić bavio se davanjem novčanih pozajmica, a nedavno je počeo graditi stambene objekte u Beogradu, Šapcu i Crnoj Gori. "Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći što je motiv postavljanja bombe pod Rosićev terenac", kažu iz policije. Prema mišljenju stručnjaka, pretpostavlja se da je eksploziv u terencu aktiviran daljinskim upravljačem. Dušan Rosić je prije osam godina bio ranjen ispred svog stana, a i prošle je godine splav na Savi, čiji je bio suvlasnik, izgorjela pod sumnjivim okolnostima.