Deaktivirana bomba na Porscheu Hrvata iz Njemačke

Deaktivirana bomba na Porscheu Hrvata iz Njemačke
24sata.hr

Policija i pirotehničari okružili su u ponedjeljak poslije 13 sati servis Porsche Inter Auto na zagrebačkom Jankomiru i evakuirali ljude nakon dojave o mogućem nalasku bombe.

Mušterija je dovezla automobil na pregled jer mu kraj kotača nešto strugalo. Kad su počeli rastavljati vozilo, kažu da su pronašli improviziranu eksplozivnu napravu.

Pozvali su policiju i pirotehničare koji i dalje provjeravaju napravu.

"U 12.54 stranka je došla u servis na Jankomiru, rekla je kako tijekom vožnje osjeća nešto čudno oko kotača. Dečki koji rade su pogledali što se događa i onda su uočili čudnu spravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade, i obavijestili policiju.

Za to nam je trebalo pet minuta. Potom je došla policija, protueksplozijski odjel PU Zagrebačke i oni su krenuli sa utvrđivanjem situacije. Istraga je u tijeku - rekao je direktor društva Porche Inter Auto Vedran Prasnikar.

Pregledom je utvrđeno da je bomba prava, te da je postavljena kod hladnjaka motora, pa je vjerojatno stranka struganje osjetila o ventilator, a ne kraj kotača. Porsche je bio njemačkih registarskih oznaka, riječe je o Porscheu Carrera, a neslužbeno se doznaje da je vlasnik vozila Hrvat, koji ima tvrtku u Njemačkoj.

Nedavno se vratio i s autom je sad neko vrijeme u Zagrebu, te je nepoznato tko i kada mu je podmetnuo eksploziv ispod auta.

Bomba je deaktivirana oko 16 sati u salonu na Jankomiru.