U AKCIJI Zbog ucjene, FUP uhitio 24-godišnjaka; Identificirane još tri osobe

FUP policajci
Hercegovina.info/Ilustracija

Službenici Federalne uprave policije (FUP) tijekom četvrtka su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Zenici, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela 'Ucjena' iz člana 296. stav 2. KZ FBiH, na području grada Jajca lišili slobode jednu osobu inicijala A.A. (1996.) koja je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Uprave policije.

Pored osumnjičenog A.A., identificirane su još tri osobe koje se direktno dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a od kojih su privremeno oduzeti predmeti koji biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Protiv sve četiri osumnjičene osobe će biti u zakonskom roku podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad po navedenom predmetu, ali kako ne bi ugrozili dalju istragu kao i sigurnost oštećene osobe u ovoj se fazi nemože iznositi više informacija po predmetnom slučaju, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.