TREBINJE Pripadnici SIPA-e uhitili pet osoba zbog pripremanja ubojstva

Sipa specijalci
Ilustracija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su 21.7.2022. godine, na području Trebinja, izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela 'Organizirani kriminal', 'Neovlašten promet opojnim drogama', 'Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene' i 'Pranje novca' propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, te kazneno djelo 'Pripremanje krivičnog djela' u vezi sa kaznenim djelom 'Ubistvo' propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave' propisano Kaznenim zakonikom Republike Srpske.

Privedeno je pet osoba, koje su sprovedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u suradnji sa Obavještajno - sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.