TREBINJE I BOSNA Lažnim skidanjem uroka opelješila stanovnike

Gatara
Ilustracija

Žena iz Srbije čiji su inicijali P.Đ. lišena je slobode na graničnom prijelazu Popovi kod Bijeljine, na osnovu tjeralice teslićke policije jer je u toj općini navodnim gatanjem prevarila oštećenu osobu od koje je otuđila 10.000 KM, priopćeno je iz dobojske Policijske uprave. Žena je uhićena u utorak, 16. lipnja, a tešku krađu počinila je u četvrtak, 11. lipnja.

Iz policije navode da za P.Đ. postoji osnov sumnje da je došla u kuću u vlasništvu osobe iz Teslića čiji su inicijali R.J., te od njega tražila da iznese sve što ima od novca i dragocjenosti da nad njim izvrši obred gatanja kako bi pomogla.

"Tijekom obreda, navedena osoba je tražene predmete zapakirala u foliju koju je stavila u plastičnu vrećicu, a nakon što je završila obred gatanja i napustila kuću, oštećena osoba je primijetila da u vrećici nema novca u iznosu od preko 10.000 KM", navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

Službenici Policijske postaje Teslić došli su do saznanja da je navedena osoba izvršila ista krivična djela i na području policijskih uprava Banja Luka i Trebinje, o čemu su isti obaviješteni radi poduzimanja daljih mjera i radnji radi dokumentiranja predmeta. Uhićena žena je tijekom srijede uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju.

Iz banjalučke Policijske uprave priopćeno je da su pripadnici ove uprave, u suradnji sa Policijskom upravom Doboj, uhitili mlađu žensku osobu čiji su inicijali P.Đ. zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo 'Prijevara'.

U priopćenju se dodaje da je nadležnoj policijskoj postaji Policijske uprave Banja uka 1. prosinca prošle godine oštećena prijavila da joj je na kućnu adresu došla nepoznata mlađa ženska osoba i rekla da će iz te kuće ubrzo netko umrijeti i da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge.

"Oštećena je iznijela novac u iznosu od 25.300 KM, a nakon toga nepoznata ženska osoba je zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu", navodi se u priopćenju.

Iz Policijske uprave Banja Luka navode da je o svemu obaviješten dežurni tužitelj banjalučkog Okružnog javnog tužiteljstva, koji se izjasnio da, nakon kompletiranja predmeta, protiv P.Đ. bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.