TREBALE IĆI U EU Osim rekordne zapljene krijumčarenih cigareta, policija je zaplijenila i još neke stvari

Zapljena cigareta u cisterni
Tužiteljstvo BiH

Na području Sarajeva izvršena je zapljena veće količine cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 1,3 milijuna KM (točnije 1.361.250 KM), a o čemu smo već pisali tijekom dana.

Kako se navodi iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH, osim cigareta zaplijenjeni su mobilni telefoni, dokumentacija, sim kartice, te novac u iznosu od 4350 eura, pri čemu ovi predmeti mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Inače, kako se navodi u priopćenju, cisterna je namijenjena za prijevoz plina. Pronađeno je ukupno 247 500 kutija cigareta marke 'Marble'.

Krijumčarene cigarete bile su namijenjene 'crnom tržištu' Europske unije, dok je teretno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete privremeno oduzeto jer je korišteno kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, dok je osoba privedena.

Asistenciju službenicima SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH prilikom realizacije navedenih aktivnosti pružili su službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska uprava Prozor te službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine – Regionalni centar Sarajevo i Mostar.

Prilikom provođenja aktivnosti na terenu službenici UNO koristili su specijalističku opremu - mobilni skener Nuctech, koji je Upravi donirala Vlada N.R. Kine, a koji je u mnogome doprinio uspješnoj realizaciji ove operativne aktivnosti, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.