TRAŽILI 15.000 EURA Uhićeno pet osoba zbog otmice Pakistanca

Policija FUP
Ilustracija

Pet državljana BiH uhićeno je u Bihaću zbog otmice Pakistanca, kojem su nanijeli tjelesne ozljede i tražili 15.000 eura za njegovo puštanje iz zatočeništva.

Detalji otmice

Dana 11. 10. 2023. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su na području Unsko-sanske županije provodili istražne radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenog djela otmica iz člana 180. stav 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz FUP-a.

Zahtjev za otkupninom

Državljanin Pakistana A. S. otet je dana 9. 10. 2023. godine od strane više osoba iz Bihaća, nakon čega su otmičari od dana 9. 10. 2023. godine do 11. 10. 2023. godine A. S. držali protupravno zatvorenog, ograničivši mu kretanje, te ga prisilili da putem telefona pozove svoje prijatelje, državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću i druge prijatelje koji se nalaze u Bosni i Hercegovini od kojih je traženo da izvrše uplatu novca u iznosu od 15.000 eura u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu.

Tjelesne ozljede

Policijski službenici FUP-a su u suradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanske županije locirali otmičare, kojom prilikom je pronađen oštećeni oteti državljanin Pakistana s vidnim ozljedama u predjelu glave i tijela nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu u Bihaću gdje je izvršen liječnički pregled, prilikom kojeg su kod istog konstatirane tjelesne ozljede.

Postupak protiv osumnjičenih

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo otmica slobode je lišeno pet osoba iz Bihaća, svi državljani Bosne i Hercegovine. Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene, ispitane su u svojstvu osumnjičenih osoba, oduzeti su im mobilni telefoni i kartice, izvršeni su pretresi prostorija u kojim su nastanjeni i koje koriste.

Osumnjičene osobe bit će predane na dalje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.