TJERALICE 21-godišnjakinja uhićena kod Trebinja zbog nasilja u obitelji

Lisice žena
Newsweek

Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Trebinje, 28. srpnja, lišili su slobode A.H. (2001.) jer je ustanovljeno da je za njom Policijska postaja Banja Luka - Lazarevo raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici'. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zupci i predata službenicima Policijske uprave Trebinje.

Prethodno, 27. srpnja 2022., službenici ove postrojbe predali su A.M. (1982.) službenicima Policijske uprave Trebinje, nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje izdržavanja'. Državljanin Jordana je, također, kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Zupci.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 27. srpnja, na letu iz Beča, lišen je slobode E.H. (1978.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Srebreniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici postrojbe GPBiH Aerodrom Tuzla, bh. državljanina su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji.

Službenici postrojbe GPBiH Dobrljin, 27. srpnja, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kostajnica lišili su slobode N.D. (1977.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog kaznenog djela 'omogućavanje uživanja opojnih droga'. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici postrojbe GPBiH Kamensko, 28. srpnja 2022., lišili su slobode E.Z. (1978.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Policijske postaje Jezero. 

Uz navedeno, službenici postrojbe GPBiH Kamensko su 27. srpnja, lišili slobode J.T. (1998.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela u vezi s opojnim drogama. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Vaganj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Također, službenici ove postrojbe su 27. srpnja, lišili slobode M.P. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji.

Službenici postrojbe Granične policije BiH Gradiška, 29. srpnja, lišili su slobode B.Š. (1955.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim povjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i tijekom dana bit će predat nadležnom organu. 

Prethodno, 28. srpnja, službenici ove postrojbe lišili su slobode dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška. Za Z.L. (1984.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za S.M. (1960.) utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.