TJERALICA Uhićen kod Posušja zbog pokušaja ubojstva

Granična policija kontrola
Hercegovina.info

Službenici Postrojbe Granične policije (PGP) Gorica, 28. studenog, lišili su slobode N.DŽ. (1986.) jer je prilikom graničnih provjera ustanovljeno da je za njim Policijska uprava (PU) Novi Grad Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisala tjeralicu zbog krivičnog djela 'Ubostvo u pokušaju'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gorica. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima PU Novi Grad MUP-a SŽ.

Službenici PGP Zvornik, 28. studenog, lišili su slobode D.M. (1997.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 27. studenog, službenici ove postrojbe su, također na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišili slobode M.G. (1967.), državljanina Republike Srbije i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela 'Ratni zločin protiv ratnih zatvorenika'. M.G. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Postrojbe Granične policije Brod, 30. studenog, lišili su slobode F.Š. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela 'Teška krađa'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i tijekom dana bit će predat nadležnom organu. 

Prethodno, 27. studenog, službenici ove postrojbe su na ulasku u BiH na prijelazu Brod lišili slobode Z.D. (1975.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska postaja Brod Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala tjeralicu zbog krivičnog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Državljanin BiH je predat službenicima PS Brod MUP-a RS.

Službenici PGP Bijeljina, 29. studenog, lišili su slobode I.Z. (1987.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Sarajevo raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela 'Neovlašten promet opojnih droga'. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje GP BiH.