Tip iz Odžaka vozio automobil kojeg u Njemačkoj traži Interpol, policija ga zaustavila pa mu pronašla i kokain

Banja Luka policija

Pripadnici policijske uprave Banjaluka pronašli su i od S.V. iz Odžaka, privremeno oduzeli auto Volkswagen (VW) Tiguan, za kojim je od strane Interpola raspisana potraga u Njemačkoj.

"Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, istog dana oko 18 sati u Banjoj Luci, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke VW, kojim je upravljala navedena osoba. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj, a da je trajanje vozačke dozvole za S.V. isteklo", navode iz policije.

Banja Luka policija

Kod S.V. je pronađena i oduzeta određena količina bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na kokain i slijedi mu podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Terete ga zbog počinjenih prekršaja iz člana 172. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

 O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i dežurni sudac Osnovnog suda u Banjoj Luci, Odjel za prekršaje.