SVAĐA I TUČNJAVA Višestruke i teške ozljede kod braće iz Gacka, jedan je helikopterom prebačen u Banja Luku

Helikopter Republike Srpske
Hercegovina.info/Arhiv

Dragomir K. (1994.) iz Gacka je uhićen zbog pokušaja ubojstva i nanošenja tjelesnih ozljeda braći blizancima Bogdanu G. i Đorđu G. (1994.), također iz Gacka.

"Policijskoj postaji Gacko, 29.1.2022. godine, oko 2:40 sati, iz Doma zdravlja Gacko prijavljeno je da su u Službu hitne medicinske pomoći primljene dvije osobe sa ozljedama i da je riječ o B.G. i Đ.G, oba iz Gacka", navodi se u priopćenju policije.

Došlo je do fizičkog sukoba između D.K. s jedne strane, te B.G. i Đ.G., kojom prilikom je D.K. nanio ozljede B.G. i Đ.G. Prvo je između njih došlo do verbalnog sukoba u jednom ugostiteljskom objektu u Nevesinju, a onda su se sreli naknadno u Gacku gdje je došlo do upotrebe noža.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju.

Braća su zbog zadobivenih ozljeda završila u trebinjskoj bolnici, te je radi izuzetno teških ozljeda Bogdan G. helikopterom tijekom nedjelje prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banja Luku.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je Srni da su pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske jutros poletjeli ka Trebinju radi izvršenja zračnog medicinskog transporta mladića starosti 28 godina kojem je neophodno dalje liječenje i tretman u UKC-u.

On je naveo da je mladić primljen, zbrinut i liječen u bolnici u Trebinju zbog višestrukih ubodnih ozljeda vrata, grudnog koša i trbuha gdje je dreniran grudni koš i operiran trbuh, nakon čega je bio smješten 24 sata u jedinici intenzivne njege na respiratoru, u induciranoj komi.

Njegov brat, Đorđe G. koji je također izboden nožem u tučnjavi je operiran. Nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege u Trebinju i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.