SPRIJEČEN SUKOB NAVIJAČA Kod 'Manijaka' pronađen pun automobil drvenih palica

Manijaci Željo

Dobojska Sloga je u zaostalom susretu 2. kola Premijer lige BiH pobijedila jučer Željezničar s uvjerljivih 3:0.

"Plavi" s Grbavice su produžili svoju rezultatsku krizu, a jučer im nisu pomogli ni popularni Manijaci koji su ih u velikom broju bodrili na stadionu Luke.

Nakon utakmice, Policijska uprava Doboj je izdala priopćenje u kojem se navodi da su policajci spriječili navijačke sukobe i da su kod navijača Željezničara pronašli 49 drvenih palica, prenosi Avaz.

Manijaci Željo

"Službenici Policijske uprave Doboj u suradnji sa postrojbom žandarmerije Uprave policije na stadionu 'Luke' u Doboju uspješno su osigurali odigravanje nogometne utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga Meridian iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom osiguranja, policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu speed.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun s navijačima FK Sloga Meridian koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK Željezničar planirali nerede i ulazak na teren s ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača bit će pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprječavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i streljivu RS i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga RS", priopćeno je iz PU Doboj.