SPEED NA ULICAMA Policija ih zatekla u vaganju i pakiranju droge, pa im još našli i oružje

SPEED NA ULICAMA Policija ih zatekla u vaganju i pakiranju droge, pa im još našli i oružje
Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, 20. siječnja 2022. godine, uhitili su osobe inicijala N. Đ, B. M., F. R. i A. V., svi iz Trebinja, zbog osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijski službenici ove Uprave, 20. siječnja 2022. godine, oko 02.00 sata, su navedene osobe zatekli u napuštenom stambenom objektu u Trebinju te tom prilikom na podu objekta uočili odbačenu najlonsku vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 1,9 grama, kao i da se u navedenom objektu vrši vaganje i pakiranje opojne droge jer je uočena digitalna vaga i veći broj vrećica koje su najvjerojatnije korištene za pakiranje opojne droge.

Izvršenim očevidom, osim navedenih predmeta su pronađeni i oduzeti: najlonska vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom ascira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 214 grama, u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 2,8 grama, keramička posuda u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 3,4 grama, nosači SIM kartica, te veći broj najlonskih vrećica koje su korištene za pakiranje opojne droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Trebinje izvršen je pretres kuća i pomoćnih prostorija koja koriste navedene osobe, prilikom čega je u kući koju koristi osoba inicijala F. R. pronađena i oduzeta vojna poluautomatska puška. O pronađenom oružju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje kaznenog djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U tijeku je rad na dokumentiranju navedenih kaznenih djela.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.