SMIŠLJENI PLAN Oteli ih, udarali pištoljima i rukama, te pokušali iznuditi više tisuća KM

SMIŠLJENI PLAN Oteli ih, udarali pištoljima i rukama, te pokušali iznuditi više tisuća KM

Županijsko Tužiteljstvo Tuzlanske županije (TŽ) je Općinskom sudu Živinice stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Jasmina H. (33), Mikija H. (39), Senudina M. (29) i Emsada H. (22) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici u stjecaju počinili kaznena djela 'Otmica', 'Teške tjelesne ozljede u pokušaju' i 'Iznuda u pokušaju'. Jasmin H. je osumnjičen i da je počinio kazneno djelo 'Samovlašće'.

Oni su osumnjičeni da su pomenuta kaznena djela počinili 10. rujna ove godine. Naime, dvije oštećene osobe, E.M. i A.H., na zahtjev Jasmina H., su u vikendicu E.M. na području Živinica ostavili Jasminovu torbu sa robom navodno vrijednom oko 3.700 KM, nakon čega je vikendica obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili osumnjičene. 

Tada su oni došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali, te iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja izvadili pištolje i repetirali ih i počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela. Nakon toga su ih ugurali u automobil te prevezli do kuće Jasmina H., gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih, te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine, uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih obitelji i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode u večernjim satima 15. rujna. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Istraga u ovom predmetu je u tijeku, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.