Službenici SIPA-e u Mostaru priveli još dvije osobe

SIPA rotacije
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom srijede su (24.6.) u Mostaru lišili slobode dvije osobe za kojima je bila raspisana međunarodna tjeralica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim osobama međunarodnu tjeralicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 296. Krivičnog zakona Republike Hrvatske 'Davanje mita za trgovanje uticajem'.

Navedeno krivično djelo počinjeno je u periodu od 1.1.2019. do 29.5.2020. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu.

Osobe lišene slobode trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Tijekom mjeseca lipnja, na području Mostara službenici SIPA-e su priveli nekoliko osoba po tjeralici NCB Interpola Zagreb.