Službenici SIPA-e pretresli više lokacija, priveli jednu osobu, te zaplijenili kokain i marihuanu

droga, kokain, Sipa, pretres, droga, uhićenje, Cazin
SIPA

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (7.5.) na području Unsko-sanske županije (USŽ) realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Award', usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 

U akciji је slobode lišena јedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. 

Postupajući po naredbi Županijskog suda u Bihaću, službenici SIPA-e izvršili su pretrese osoba, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain i marihuana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode je predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu USŽ, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.