ŠIROKI BRIJEG Zbog prodaje kokaina i marihuane uhićena 22-godišnjakinja

Kokain dilanje droga diler
ilustracija/Shutterstock

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 21.05.2023. godine u 18.10 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu, uočili i legitimirali žensku osobu za koju su utvrdili da se radi o P. K. (22) iz Širokog Brijega, priopćeno je danas iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Tom prilikom policijski službenici su kod imenovane pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta pet PVC vrećica u kojima se nalazi praškasta materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, jednu manju i jednu veću PVC vrećicu u kojima se nalazi zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

P. K. je lišena slobode, te nad istom je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ,,neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz čl. 238 KZ F BiH.

Dana 22.05.2023. godine policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg su temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće koju koristi gore navedena P.K. iz Širokog Brijega kojom prilikom je pronađen i na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzet jedan PVC omot u kojemu se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv P.K. (22) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.