SIPA uhitila policajca

Uhićenje
Ilustracija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (3.3.2021. godine), u suradnji sa MUP-om Tuzlanske županije, u Gračanici pretresli jednu lokaciju i uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 382. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Primanje nagrade i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem'.

Tijekom pretresa stambenih objekata i poslovnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u tijeku kriminalistička obrada. Navedene aktivnosti izvedene su po naredbama Općinskog suda u Gračanici i Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Radi se o nastavku prošlotjedne akcije u kojoj je, među ostalim, priveden i zastupnik Socijaldemokrata (SD) u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Enver Bijedić.

Kako Hercegovina.info saznaje, u nastavku ove akcije priveden je policijski službenik. Tuzlanski info portal navodi kako je riječ o službeniku Policijske uprave Gračanica Enesu B. 

"On je osumnjičen je da je počinio krivično djelo 'Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem', odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje tvrtki 'Minning & Drilling' iz Gračanice, u više navrata posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje istražno-eksploatacijskih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova tvrtka nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana", izjavio je glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović.