SIGURNOSNO INTERESANTAN SIPA u BiH traži muškarca koji je u Beogradu eksplozivom raznio jednu osobu

Sarajevo, Veleposlanstvo Švedske, Sipa, droga, akcija uhićenja, Sipa, Ministarstvo obrane BiH, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, Sipa, krijumčarenje ljudi, Sipa, tužiteljstvo, pretres, istraga, Gradiška, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, pretres, Cazin, tužiteljstvo, krijumčarenje, droga
Arhiva/hercegovina.info

Iz Tužiteljstva BiH danas navode kako se po nalogu te institucije na području Gradiške vrše pretresi u predmetu organiziranog kriminala.

Aktivnosti se realiziraju u predmetu suradnje tužiteljskih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a sa ciljem rasvjetljavanja teških kaznenih djela.

Na terenu se nalaze policijski djelatnici SIPA, koji na temelju međunarodne potrage, vrše pretrese i tragaju za osumnjičenom osobom koja se dovodi u vezu sa teškim kaznenim djelima.

Aktivnosti se realiziraju na temelju međunarodne tjeralice pravosudnih institucija R. Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizirani kriminal i teška kaznena djela, koja su ozbiljno ugrozila sigurnosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas (11.11.2021. godine) na području Gradiške pretresaju stambene prostorije i pomoćne objekte na sedam lokacija, s ciljem dokumentiranja krivičnog djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Neovlašten promet opojnim drogama' i člana 232. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela'.

Za jednom osobom se vrši potraga na osnovu raspisane tjeralice NCB Interpola Beograd, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo na teritoriji Republike Srbije. Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u istražnom postupku.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa  službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i u koordinaciji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti bit će dostavljen izvještaj Sudu Bosne i Hercegovine i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

'Dnevni avaz' navodi kako se traga za Milivojem L. za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu zbog ubojstva Strahinje Stojanovića, koji je autobombom raznesen 13. rujna prošle godine na Novom Beogradu.

Milivoj L. godinama važi za sigurnosno interesantnu osobu i čovjeka bliskog samom vrhu kriminalnog miljea u Srbiji. Istražni organi su ga dovodili u vezu sa više teških krivičnih djela, ali ni za jedno nije procesuiran. Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjoj Luci, ali i nakon što je pucao iz vatrenog oružja ispred kafića, slaveći rođenje djeteta.

Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvjetljenog ubojstva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u srpnju 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim djelima.