SARAJEVO U policijskoj potjeri jedna osoba poginula, policajac teško ozlijeđen, jedna osoba privedena, a jedna pobjegla

Policija Sarajevo
Ilustracija

Jedna osoba je poginula, druga je uhićena, a za trećom se još traga nakon potjere koja se u noći sa četvrtka na petak odvila u sarajevskoj općini Stari Grad. Sinoć, oko 00:25 sati na području općine Stari grad Sarajevo, policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, te je vozač istog odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dvije osobe.

"Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo (ŽS) su uspjeli zaustaviti navedeno vozilo, te su se osobe iz istog dale u bjekstvo, da bi tom prilikom jedna osoba uspjela pobjeći, dok je druga osoba sustignuta od strane policijskog službenika, kojom prilikom je fizički napala policijskog službenika nanijevši mu teške tjelesne ozljede, uprkos kojim je policijski službenik istog uspio savladati upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu, dok je treća osoba tijekom bijega skočila sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne ozljede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tijekom ukazivanja liječničke pomoći navedena osoba je preminula, te je u 1:10 sati konstatirana smrt istog", navodi se u priopćenju MUP-a, prenosi Klix.

O svemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio očevidnim radnjama.

Redakciji 'Dnevnog avaza' javio se brat smrtno stradalog Adnana Hadžagića, Demir koji je kazao da je Adnan teško pretučen, a ne isključuje ni mogućnost da je stradao od vatrenog oružja.

"Adnan je sto posto ubijen, ne znam da li iz vatrenog oružja, jer ima rupicu na vratu za koju bi obdukcija trebala utvrditi šta je. Moj brat je u mrtvačnici već bio i opran, ne znam radi li se to prije obdukcije. Tvrdim da je ubijen, jer ima milijun masnica po sebi. Njega su raznijeli. Imam i slike", tvrdi Demir Hadžagić, a piše 'Avaz'.

"Očevidom je, između ostalog, utvrđeno da je osoba koja je preminula inicijala A. H. rođen 1983. g. iz Sarajeva, dok je priveden E. K. rođen 1988. g., također iz Sarajeva, a za trećom osobom, koja je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojom je već raspisana tjeralica zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS nastavljaju intenzivnu potragu", kažu iz MUP-a.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽS biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi točan uzrok smrti. Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne ozljede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane liječničke pomoći na KCU u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

Službenici Uprave policije MUP-a ŽS pod nadzorom dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽS nastavljaju dalji na dokumentiranju ovog krivičnog djela, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljanju dokaza u vezi s istim.