RASPISANE TJERALICE Državljani BiH uhićeni zbog iznude, utaje, otmice, droge...

Granična policija BiH hauba
Hercegovina.info

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Višegrad, 12. svibnja, lišili su slobode A. S. (1976.), državljanina Italije i Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela iznuda. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskoj županiji.

Dan ranije, 11. svibnja 2023., pripadnici postrojbe GPBiH Brod su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode E. Đ. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje županijsko Tužiteljstvo Srednjobosanske županije (SBŽ) zbog kaznenog djela izbjegavanje izdržavanja. Bh. državljanin je predat službenicima Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ. 

Prethodno, pripadnici ove postrojbe su 10. svibnja, lišili slobode B. Ć. (1978.) jer je Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela otmica. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a SŽ.

Pripadnici postrojbe GPBiH Strmica, 11. svibnja, lišili su slobode A. D. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Strmica i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Gradiška, 10. svibnja 2023., lišili su slobode M. M. (1997.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Gradiška raspisala tjeralicu za njim zbog kaznenog djela neovlašteno fotografiranje. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Gradiška. Dan ranije, 9. svibnja, službenici ove postrojbe su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode S. M. (1983.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela laka tjelesna ozljeda. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina, 9. svibnja, lišili su slobode državljanina BiH, S. K. (1961.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska postaja Trebinje raspisala tjeralicu za njim zbog kaznenog djela utaja. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Policijske postaje Bijeljina.

Pripadnici postrojbe GPBiH Kamensko, 9. svibnja 2023., lišili su slobode D. K. (1983.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela teška krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 9. svibnja, ne letu iz Skoplja, lišili su slobode S. S. (1988.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Osnovni sud u Zvorniku zbog kaznenog djela teška krađa i izdržavanja kazne zatvora i Općinski sud u Kalesiji zbog kaznenog djela nasilničko ponašanje i izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.