PRITVOR 62-godišnjak alatom napao policajce nakon potjere pa 'zaradio' pritvor, priveden i njegov sin

Zatvor ruke rešetke
Ilustracija

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha K. (62) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti'.

Abdulah K. je osumnjičen da je 19. svibnja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio zaustaviti automobil policijskim službenicima koji su obavljali redovnu kontrolu prometa i skrenuo na lokalnu cestu. Kada su dva policajca krenuli za njim automobilom da izvrše službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta i kada je policajac prišao njegovom automobilu, kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio je policajca za košulju te ponovno nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće u Pribavi.

Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Abdulah K. odgurnuo, te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Kada su došli i drugi policajci da pruže asistenciju kolegi i izdali mu jasnu naredbu da spusti kosu, on je nastavio da istom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i lišili slobode.

Istraga je otvorena i protiv njegovog sina H.K. (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje', a koji je sudjelovao u ovim događajima i udario pesnicom jednog policajca u lice. On je također lišen slobode, ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica su obavili kriminalističku obradu nad ovim osobama, te su predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju isztrage i ispitao obje osumnjičene osobe, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Tuzlanske županije.