OZLIJEĐENA ČETIRI POLICAJCA U Gračanici ih muškarac napao alatom za košenje, pomagao mu i sin

MUP TŽ

Četiri policijska službenika su ozlijeđena, od kojih jedan teško u jučerašnjem događaju koji se odvio na području Gračanice. Njih su, kako je neslužbeno potvrđeno Klix napali otac i sin koji su uhićeni.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, njihovi službenici iz Gračanice jučer su uhitili A. K., rođen 1962. godine i H. K., rođen 2001. godine, obojica iz Gračanice.

Za njih, kako je navedeno iz županijske policije, postoji osnova sumnje da su istog dana u Gračanici, počinili kazneno djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

"Naime, navedene osobe su pružile aktivni otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka, dok je A. K. tom prilikom, nanio tešku tjelesnu ozljedu policijskom službeniku PP Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u UKC-u Tuzla", naveli su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Precizirali su da su u navedenom događaju tri policijska službenika zadobila ozljede o čijem stupnju se liječnici Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten županijski tužitelj, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PP i OKP PU Gračanica. Uhićeni će nakon izvršene kriminalističke obrade uz izvješće biti predati Županijskom tužiteljstvu u Tuzli na dalje postupanje.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Klix, uhićeni su otac i sin, a jedan od njih ranije se automobilom odbio zaustaviti policijskim službenicima tijekom redovne kontrole.

Nakon što su se dali u potjeru, jedan od sudionika događaja, točnije A. K., zaustavio se automobilom u blizini obližnjeg dvorišta u kojem je uzeo alat za košenje te tom prilikom policijskom službeniku nanio teške tjelesne ozljede.