PRIJETNJA Kod Sarajeva uhićeni crnogorski mafijaši, pa protjerani iz BiH

Uhićenje
Ilustracija

U policijskoj akciji na planini Jahorina uhićeno je nekoliko članova, kako se vjeruje 'škaljarskog klana', čiji je cilj navodno bilo ubojstvo Radoja Zvicera, do kojeg su planirali doći prateći njegovu suprugu Tamaru, navodi 'Dnevni avaz'.

Državljani Crne Gore čiji su inicijali M. K., F. R. i B. S., pripadnici škaljarskog kriminalnog klana, uhićeni su u srijedu oko 16 sati na Jahorini zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet droge' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Oni su nakon kriminalističke obrade u Policijskoj postaji Istočna Ilidža tijekom četvrtka prebačeni u Službu za poslove sa strancima BiH, koja je i donijela odluku o njihovom udaljavanju sa teritorije BiH.

Prema navodima medija, riječ je o članu kriminalne organizacije Milanu Kršiću iz Crne Gore, te njegim tjelohraniteljima Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloću. Za Kršićem je aktivirana međunarodna tjeralica zbog više krivičnih djela, piše 'Avaz'.

"Služba za poslove sa strancima je 11.2.2021 godine izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za tri osobe, državljane Crne Gore jer se isti mogu dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima, te mogu ugroziti javnu sigurnost i poredak BiH.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim osobama izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, te su strani državljani u četvrtak u večernjim satima, preko Međunarodnog graničnog prijelaza Hum udaljeni sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba će nastaviti kontinuirano poduzimati sve neophodne mjere prema stranim državljanima koji na bilo koji način mogu ugroziti javnu sigurnost ili poredak Bosne i Hercegovine", navedeno je iz Ureda za informiranje Službe za poslove sa strancima.

I dok mediji u regiji prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih sigurnosnih struktura ističu da je taj uhićeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

Navodno, na Jahorini je istovremeno bilo nekoliko visokopozicioniranih članova kavačkog i njima suprotstavljenog škaljarskog klana. Tamošnja policija nije službeno priopćila kojem klanu pripadaju uhićeni crnogorski državljani, prenosi portal Vijesti.