PRIJAVILI GA STUDENTI Uhićen osnivač Američkog sveučilišta u BiH

Denis Prcić i kolege
Avaz

Osnivač i direktor Američkog sveučilišta Denis P. u zakonskom roku prebačen je u prostorije Tužiteljstva BiH, po čijoj naredbi je i uhićen.

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije jučer su uhitili Denisa P. nakon što su obavljeni pretresi njegove imovine i prostorija Američkog sveučilišta u Tuzli i Sarajevu.

Uhićeni su i njegovi suradnici Melisa B. M. i Emir M., uposlenici Američkog fakulteta. Naime, Denis P. je 10. lipnja ispitan u svojstvu osumnjičene osobe u prostorijama Tužiteljstva Tuzlanske županije, navodi 'Dnevni avaz'.

Denisa P. je Tužiteljstvu Tuzlanske županije prijavila veća grupa studenata, od kojih je tražio dodatnih 1.500 KM za izdavanje diploma, točnije, oni su u prijavi naveli da ih je reketirao. Do sada je u ovom predmetu ispitano na desetine svjedoka, a sa svime je upoznato i Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, čiji je Denis P. državljanin.

Ali na meti Tužiteljstva BiH je zbog izdavanja sporne diplome koju je nedavno priložio direktor OSA-e Osman Mehmedagić državnim institucijama.

Postupajući tužitelj ispitao je osumnjičene u predmetu u svezi diploma Američkog sveučilišta u BiH. Prema dvije osobe, bit će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a za jednu osumnjičenu osobu, prijedlog za mjere zabrane.

Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužiteljstva BiH, gdje ih je u zakonskom roku ispitao postupajući tužitelj u predmetu koji se odnosi na izdavanja diploma Američkog sveučilišta u BiH.

Navedene mjere bit će predložene kako bi se osiguralo neometano provođenje istražnih radnji koje se vrše u ovom predmetu. Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu, navedeno je u subotnjem priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.