PREVENCIJA SIPA uhitila osumnjičenog za planiranje ubojstva u Sarajevu

SIPA
Ilustracija

Postupajući po nalozima Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom četvrtka su (23.7.2020. godine) na području Županije Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela iz članka 371. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', članka 238. istog zakona 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i članka 361. Kaznenog zakona Republike Srpske 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija'.

Tijekom pretraga policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U okviru navedenih aktivnosti uhićena je jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubojstva.

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajuće izvješće, biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, navodi se iz Ureda za informiranje SIPA-e.