PRETRESI U MOSTARU 45-godišnjak uhićen zbog dilanja droge u Mostaru i HNŽ

Zapljena droga Mostar FUP
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) s ciljem sprječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), tijekom današnjeg dana poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Mostara.

Akcija službenika Federalne uprave policije je vezana za dokumentiranje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, provedena je operativna akcija 'Juli II', a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi osobe, kuće i motornog vozila, te je nakon toga lišena slobode osoba iz Mostara inicijala E.K. (1978.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina bijele praškaste nepoznate materije i suhe zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne drogu 'Amfetamin' i 'Cannabis'.

Navedena osoba se sumnjiči da je na području HNŽ, područja grada Mostara tijekom 2023. godine, neovlašteno nabavljala opojnu drogu 'Amfetamin' i 'Cannabis' koju je sa namjerom stavljanja u promet držao u kući u kojoj boravi, te su prilikom pretresanja, pored opojne droge pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelom.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno županijsko Tužiteljstvo HNŽ, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.