PRETRESI U BIH Uhićen bivši savjetnik bivšeg ministra, kao i nekoliko policajaca: Zaplijenjene stotine kg droge

Zaplijenjena marihuana skunk akcija Transporter
Srna

Bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan C. uhićen je zajedno sa još osam osoba u akciji 'Transporter' zbog sumnje da je sudjelovao u organiziranom međunarodnom švercu narkoticima, piše 'Glas Srpske', a prenosi 'Dnevni avaz'.

Osim njega uhićen je i suspendirani inspektor Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mladen M.. Akcijom su obuhvaćeni i Saša R. te Aleksandar N., Ivan J., Tijana S., Dragan K.., Igor K., Siniša B., i Radislav T.

Neslužbeno, traga se i za Petrom D., vlasnikom lokala 'Plan B' u Banja Luci, koji je uhićivan zbog sumnje da se u njegovoj kući krio Miloš Božović za kojim je raspisana Interpolova tjeralica zbog teškog ubojstva u Crnoj Gori.

Zbog Božovića je u srpnju uhićen Mladen M. i tada je sumnjičen da je počinio krivično djelo 'Pomoć učinitelju poslije izvršenog krivičnog djela', odnosno da je pomogao Božoviću u skrivanju.

U okviru akcije 'Transporter' pretreseni su stambeni objekti, zemljište i automobili koje koristi uhićeni Bojan C., te još nekoliko osoba.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je uhićenje Bojana C. te istaknuo da je u akciji 'Transporter' uhićeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika službenika MUP-a RS, navodi 'Dnevni avaz'.

Kako saznaje 'Dnevni avaz', u pretresima je pronađeno više stotina kilograma marihuane. "Po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH izvršeni su pretresi na 20 lokacija u Banja Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci i Istočnom Sarajevu, te u Tuzli i Sarajevu. Svi su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge", priopćio je MUP RS.

Izvor blizak istrazi kaže da se grupa tereti da je od 2019. godine do danas iz Albanije, Kosova i Crne Gore u BiH i Europsku uniju krijumčarila veće količine marihuane, dok je u obrnutom smjeru švercala kokain. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske su prilikom pretresa na jednoj lokaciji na području grada Banja Luka u okviru akcije 'Transporter' pronašli veću količinu droge skunk, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da je istragom u operativnoj akciji 'Trasporter' obuhvaćeno 11 osoba, koje se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne grupe na području zapadnog Balkana i EU izvršile krivično djelo 'Neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga'.

Kostrešević je rekao da je u ovoj akciji za sada uhićeno devet osoba i da dalje traju pretresi na 25 lokacija. "Za dvojicom osumnjičenih još se traga, od koji je jedna osoba ranije napustila BiH i očekujemo da i oni brzo budu uhićeni", rekao je Kostrešević za RTRS.