POZNATI BOSANSKI PREVARANT Uoči 20-satne potjere, 33-godišnjak se lažno predstavio kao policajac i uzeo 300 eura

Euri brojanje
Ilustracija

Poznati prevarant Nedžad V. (33) iz Cazina, uhićen je u Prnjavoru, a ovaj put je osumnjičen da se 11. kolovoza u Tesliću predstavio kao policajac i od oštećenog uzeo 300 eura.

Njega je policja uhitila na osnovu potrage Policijske postaje Teslić, navode 'Nezavisne novine'. Lažni policajac je oštećenom obećao nabavku ogrjevnog drveta, ali nakon uzimanja novca više se nije pojavio.

On je nakon kriminalističke obrade proslijeđen Policijskoj upravi Prijedor, jer su i oni tragali za istim osumnjičenim.

Kako su 'Nezavisne novine' pisale, ovaj osumnjičeni za kojim je bilo raspisano 13 tjeralica za razbojništvo i prijevare, uhićen je i prije dva dana u mjestu Potkrajevi, općina Pale i to nakon 20-satne potjere na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Za njim su bile raspisane tri centralne tjeralice, šest operativnih potraga i četiri raspisa o traganju, od strane MUP-a RS i više županijskih MUP-ova, tada je uočen prvo u vozilu, a onda je uslijedila prava filmska potjera za njim.

"Kada je vidio policijsku patrolu on je okrenuo auto, a policija je krenula za njim. On je bježeći od polcije, u jednom trenutku izašao iz vozila i krenuo trčati po livadi i šumi. Potraga je trajala 20 sati, ali je na kraju on pronađen i uhićen", rekao je izvor 'Nezavisnih'.

Protiv njega su početkom kolovoza službenici Policijske postaje Prnjavor podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Razbojništvo' i 'Lažno predstavljanje', odnosno da se lažno predstavio kao policijski inspektor, a zatim pretukao muškarca iz Prnjavora i uzeo mu novac.

Terete ga da je 21. lipnja autom došao do kuće oštećenog kojem se predstavio kao policijski službenik, a kada je stekao povjerenje napao ga je.

Kako je rekao izvor 'Nezavisnih novina' muškarac mu je povjerovao da je došao kao policijski službenik, ali je ovaj poznati prevarant to iskoristio pa ga je pretukao i tražio novac, a muškarac mu je dao oko 1000 maraka.

Ova kaznena djela izvršio je 21.6.2022 godine na području općine Prnjavor, kada je Polom došao do kuće oštećenog te se lažno predstavio, a potom mu nanio tjelesne ozljede i uzeo 350 eura i 250 KM.

'Iz 'Nezavisnih novina' podsjećaju i da su lani pripadnici MUP-a RS uhitili Nedžada V. također zbog sličnih prijevara.