POTVRDIO FUP Uhićen 21-godišnji Mostarac koji je prijetio paljenjem džamija

Policija Mostar
hercegovina.info

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su osobu koje je prijetila paljenjem džamija u Mostaru. Nakon identifikacije, pripadnici MUP-a HNŽ su je i uhitili.
Federalna uprava policije dostavila je Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije informaciju o identitetu osobe koje je na društvenoj mreži Instagram prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke skupine Ultras iz Mostara.

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije na osnovu dostavljenih informacija od strane Federalne uprave policije lišili su slobode i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje kaznenog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" iz člana 163. Kaznenog zakona Federacije BiH, osoba L.F.M. (2003.) iz Mostara.

prijetnja

O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko - neretvanske županije, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u kaznenom postupku.

"Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja kaznenih djela i procesuiranja osoba koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine kaznena djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva", priopćili su iz FUP-a.