POTRAGA ZA LOPOVOM Otuđio vozilo kod Stoca, bježao policiji, pobjegao u šumu pa zadobio ozljede

Ćatar benz

Jučer je ispred benzinske crpske 'Ćatar benz' u Hodovu otuđeno vozilo, a počinitelj je pronađen i uhićen u Jablanici.

Dana 27. rujna 2023. godine, točno u 19:50 sati, Policijsku upravu (PU) Čapljina obavijestio je M. R. (2004.) o krađi njegovog vozila marke VW Passat.

Incident se dogodio ispred benzinske crpke „Ćatar benz“ u mjestu Hodovo, općina Stolac. Na vozilu se, na galeriji, nalazio PVC prozor, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Lociran u Jablanici

Na mjesto događaja upućena je patrola policije koja je, pregledom video nadzora, utvrdila da se navedeno vozilo udaljilo u smjeru Mostara. S navedenim su upoznati PS Buna, OC MUP-a HNŽ i dežurni OKP PU Čapljina.

Provjerom u sustavu za prepoznavanje registracijskih oznaka „Renata“ utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave, prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru. Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, no vozač nije stao na znak patrole, zbog čega se patrola uputila za istim u smjeru Konjica.

Pobjegao u šumu pa zadobio ozljede

Vozač otuđenog vozila zaustavio se u mjestu Papratsko, nakon čega je pobjegao u šumu, ostavivši vozilo pored ceste. Tijekom pretrage terena, pripadnici PS/BS Konjic i PS Jablanica pronašli su i lišili slobode A. H. (1999.) iz Jelaha, koji je upravljao otuđenim vozilom.

A. H. je zadobio ozljede prilikom kretanja kroz šipražje, a jedan od policajaca također je zadobio lakše ozljede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Automobil vraćen vlasniku

Službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic izvršili su očevid na mjestu događaja, a vozilo je vraćeno vlasniku. A. H. je u 01:00 sati predan djelatnicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Podsjećamo, incident se dogodio ispred benzinske crpke 'Ćatar benz' koja je u više navrata bila meta razbojništva.