POŠAO IZVAN BIH Kod Posušja uhićen zbog droge i tjeralice iz Sarajeva

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije (PGP) Gorica, 12. rujna 2021. godine, lišili su slobode D.V. (1999.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' te Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) zbog krivičnog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gorica i predat službenicima MUP-a SŽ.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, lišen je slobode V.S. (1973.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) raspisalo potragu zbog krivičnog djela 'Teška krađa'. Službenici PGP Gradiška, državljanina BiH i Nizozemske predali su službenicima MUP-a ZDŽ.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Šamac, 11. rujna 2021., lišen je slobode D.P. (1978.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici PGP Orašje, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici PGP Višegrad, 11. rujna, lišili su slobode D.K. (1993.), jer je utvrđeno da je za njim MUP SŽ raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima MUP-a SŽ.

Na prijelazu Brod na ulasku u našu zemlju, 11. rujna, lišen je slobode D.O.D. (1992.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici PGP Brod, državljanina BiH su predali službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici PGP Brčko, 10. rujna, lišili su slobode Ž.G. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela 'Prijevara'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.