POLICIJA DOLAZILA U VOJARNU Pripadnik Oružanih snaga BiH osumnjičen za teško razbojništvo

POLICIJA DOLAZILA U VOJARNU Pripadnik Oružanih snaga BiH osumnjičen za teško razbojništvo

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine želi obavijestiti zainteresiranu javnost o sljedećem događaju, koji je prošao bez ikakvog incidenta i nasilnog postupanja te u korektnoj profesionalnoj suradnji nadležnih vojnih i civilnih organa.  

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske - Policijske postaje Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP) Oržanih snaga BiH, u utorak 9. studenog 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela - teško razbojništvo, na području Zvornika.

"U kontaktu nadležnih organa VP OS BiH i odgovornih u Policijskoj postaji (PP) Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PP Vlasenica dođe u vojarnu 'Rajlovac' te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana, patrola PP Vlasenica došla je u vojarnu 'Rajlovac', no nije imala potpunu dokumentaciju za nadležno postupanje, te im je priopćeno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku postaju Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku.

Dana 10.11.2021. godine u 9 sati, A.Č. se dragovoljno javio u PP Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti. Smatramo da je suradnja OS BiH i pripadnika PP Vlasenica u ovom slučaju bila u potpunosti profesionalna i korektna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

Ovom prilikom želimo istaknuti da OS BiH inzistiraju na vladavini prava i poštivanju zakona na cijelom teritoriju BiH, naravno i u slučajevima u kojima postoji osnov sunje da su pripadnici OS BiH napravili djela za koja trebaju biti procesuirana na odgovarajućim sudskim instancama.

Napominjemo da su sve lokacije OS BiH vojno-kontrolirana područja te se ulazak na njih može provesti samo u vrlo jasno propisanim i definiranim procedurama. Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju vojarne 'Rajlovac'", navedeno je u priopćenju iz ministarstva obrane BiH.