POGODOVALI ODREĐENIM POSLODAVCIMA Uhićena bivša direktorica Službe za zapošljavanje i šef općih poslova

POGODOVALI ODREĐENIM POSLODAVCIMA Uhićena bivša direktorica Službe za zapošljavanje i šef općih poslova
Newsweek

Po nalogu Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) i naredbi županijskog suda Tuzla istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TŽ, te na još  dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TŽ su lišene slobode. Radi se o bivšoj v.d. direktorici i šefu odjela općih i pravnih poslova.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, a vezano za neregularnosti prilikom provedbe projekta sufinanciranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom 'Posao za sve 2022.'  u ukupnoj vrjednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u kolovozu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje suprotno uvjetima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci sa kojima su zaključeni ugovori, a nisu bili na listi prioriteta, dok su određena poduzeća koja su ispunjavala uvjete umjesto njih stavljena na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, nakon čega će se odlučiti koje dalje mjere i radnje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe, navedeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.