POBJEGAO IZ ZATVORA Krao po stanovima predstavljajući se kao radnik kablovske tv, a krio se u hotelu

Zaplijenjene stvari iz krađe Sarajevo
MUP SŽ

Policija Sarajevske županije (SŽ) pronašla je i uhitila 50-godišnjeg Zeničanina, osumnjičenog da je tijekom ove godine, lažno se predstavljajući kao radnik Telemacha, krao iz stanova stanovnika općine Novi Grad, mahom starije životne dobi.

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a SŽ, poduzimajući planske radnje na rasvjetljavanju ovih kaznenih djela, pripadnici Policijska uprava Novi Grad jučer su na Trgu ZAVNOBiH-a uhitili M. H. (1972.) iz Zenice, a zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela krađe.

"Na osnovu usmene naredbe suca za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres sobe u hotelu na području Općine Ilidža koju je koristio i tada su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu iz kaznenih djela", navodi se na stranici MUP-a SŽ.

O svemu je obaviješteno županijsko tužiteljstvo, a uhićeni je predat u prostorije za zadržavanje privedenih osoba MUP-a SŽ.

"Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedena osoba na području Općine Novi Grad Sarajevo počinila deset kaznenih djela krađe. Također, za istim je raspisano više centralnih potaga Općinskog suda u Zenici, Općinskog suda u Travniku te potrage KPZ zatvorenog tipa u Zenici, zbog udaljavanja sa izdržavanja kazne zatvora", naveli su iz MUP-a SŽ.

Policija nastavlja daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela za koja se sumnjiči uhićeni Zeničanin.