PIJANSTVO Hodao od kafića do kafića i prijetio bombom

Bombe i mina
Srna

Policija u Bratuncu uhitila je osobu čiji su inicijali J.Š. zbog sumnje da je izvršila kaznena djela 'Ugrožavanje sigurnosti' i 'Neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih naprava', priopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Uhićenje je izvršeno sinoć u 21:50 sati nakon više prijava policiji da J.Š. vrijeđa i prijeti u ugostiteljskim objektima. Prva prijava bila je jučer oko 18 sati, ali izlaskom na mjesto događaja policija nije zatekla navedenu osobu, prenosi Srna.

Tri sata kasnije navedena osoba je ponovno prijavljena zbog upućivanja prijetnji i tada ga je policija pronašla ispred ugostiteljskog objekta u Bratuncu. Kod J.Š. je pronađena eksplozivna naprava i alkotestiranjem utvrđeno 1,70 promila alkohola u organizmu.

O slučaju je obaviješteno Okružno javno tužiteljstvo Bijeljina, Područni ured Srebrenica.

Uz suglasnost Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina, a po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici, jutros je izvršen pretres kuće i drugih prostorija, koje koristi osoba J.Š. i prilikom pretresa pronađene su i oduzete četiri ručne bombe, jedna mina i dvije detonatorske kapisle.

Policijska postaja Bratunac će osobu J.Š. uz izvještaj o navedenim počinjenim kaznenim djelima predati nadležnom Tužiteljstvu.