Ovo je momak koji je vozio u alkoholiziranom stanju i izazvao nesreću u kojoj je poginula djevojka

teža prometna nesreća, osoba poginula, pijani vozač, pušten

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon stravične nesreće koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, kada je na putu M-17 vozač BMW-a izazvao lančani sudar, uslijed čega je pognula jedna osoba, a četiri su ozlijeđene. 

Posebno su svi zgroženi što je Muhamed Agić (22), mladić koji je upravljao BMW-om, bio u alkoholiziranom stanju i pod zabranom upravljanja vozilom. Inače, nesavjesni Agić poznat je u gradu po brzoj i neprilagođenoj vožnji. U prilog tome govori činjenica da je nedavno izazvao prometnu nesreću na Glavnoj gradskoj magistrali, prenosi Avaz.

Podsjetimo, Agić se odlučio pretjecati vozilo na putu M-17, u mjestu Crkvice, kada je izazvao lančani sudar s kombijem i Renaultom. Od siline udara, na mjestu nesreće bile su stravične scene smrskanih automobila.

Zeničanka Šljivić N., koja se nalazila u automobilu Renault, uslijed zadobivenih povreda, usprkos izvanljudskim naporima zeničkih liječnika, preminula je na putu prema Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo.

U nesreći su ozlijeđeni S.Z. i S.Š., također, iz Renaulta, kao i vozač kombija H.M. i njegov suputnik F.M., dok su vozač Agić iz BMW-a i njegov suputnik prošli bez ozljeda.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhićen i priveden, a brojna javnost oštro je osudila ovu stravičnu nesreću, posebno jer se radi o mladom vozaču, koji je bio u alkoholiziranom stanju, a uz sve to je imao zabranu da upravlja motornim vozilom.

- Bit će zadržan 48 sati, Sud će ga možda pritvoriti mjesec, zatim ga pustiti. Slučaj će se vozati po ladici. Pijan i pod zabranom ubio osobu, strašno! Sve se događalo ispod moje zgrade. Vrisci su bili užasni. Za sve je kasno, osim za Tužiteljstvo i Sud, da donesu ispravnu presudu i sklone ubojicu sa slobode - samo su neki od komentara na društvenim mrežama, prenosi Avaz.