DETALJI UŽASA S AUTOCESTE Supružnici iz Alfe bili su mrtvi na licu mjesta. Dvojica su kraj autoputa vrištali od bolova

Nesreća A1

Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s vozačem koji je naletio na užasnu prometnu nesreću na A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, te je pomagao u zbrinjavanju unesrećenih.

Vidno iscrpljen i potpuno shrvan od užasa kojemu je svjedočio, ispričao nam je detalje užasa. Kaže da je iza vozila koja su sudjelovala u nesreći vozio možda 30 sekundi.

"Taj terenac mađaraskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, ima 16 godina. Ovo su u Mitsubisiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi", govori nam šokirani čovjek.

Terenac Mitsubishi koji je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 i sudario se s automobilom Alfa Romeo

Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli Mitshubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač. Strašno - govori čovjek.

Dečko iz auta riječkih oznaka, govori nam, bio je krvave glave, ali pri svijesti.

Pitao sam ga kamo ste išli. Rekao mi je: "Doma za Rijeku". Pitam znaš li što se dogodilo, veli: "Ne znam, spavao sam iza". Samo ja ponavljao: "Joj, što je s mamaom i tatom, mama i tata nisu dobro" - govori čovjek.

Na dva vozila su naletjeli kombi Mercedes i VW Sharan zagrebačkih oznaka. Svjedok nam govori da se oko 15 minuta nakon nesreće još uvijek dimilo iz motora Mitshubisija, koji je ispao iz karoserije vozila i ostao na brzoj traci.