STRAVA U HRVATSKOJ Mještani tvrde da su dva brata od 12 i 19 godina poginula u prometnoj nesreći

Nesreća Istra

Jučer u popodnevnim satima u Istri, na području Lupoglava, poginule su dvije osobe, javila je jutros policija.

S obzirom na to da je automobil u nesreći u potpunosti izgorio, osobe koje su bile u njemu još nisu identificirane.

Vatrogasac: Shvatili smo da je netko bio u autu tek kad smo ugasili vatru

Zapovjednik JVP Pazin Vjekoslav Valenta za Index je ispričao kakav su prizor zatekli jučerašnjim izlaskom na teren.

“Dojava je bila u 17.48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogascima koji su na mjesto događaja došli u 18.05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih", kaže Valenta.

Mještani kažu da su u prometnoj nesreći na području Lupoglava u Istri poginula dvojica braće od 12 i 19 godina.

Policija informaciju nije ni potvrdila ni demantirala. Kažu tek da provjeravaju i da će obdukcija biti u ponedjeljak.

"Kolnik je bio mokar, nizbrdica oko osam posto"

"Za sada nema sumnje da je nešto drugo bilo osim prometne nesreće. Bio je kolnik mokar, nizbrdica oko 8% i onda utvrđuje se krim istraživanjem što se točno dogodilo. Zasad po saznanjima radi se o prometnoj nesreći", rekao je za HRT Josip Lukić, voditelj službe prometne policije u PU istarskoj. 

Iz policije su za Index rekli da nema novosti oko nesreće. Obdukcija će biti izvršena u ponedjeljak, a naređeno je i vještačenje vozila.

Policija: Nema novosti

"Nema novosti. Obdukcija će biti u ponedjeljak, a kada bude poznato više informacija, objavit ćemo ih na web stranici", rekli su nam iz policije na upit znaju li nešto više o nesreći i identitetu stradalih.

HRT se u podnevnom Dnevniku javio s mjesta nesreće. Rekli su kako još nema informacija o identitetu stradalih, no da mještani pričaju da su poginula dva mlada brata te da policija istražuje sve.

Ovo su slike s mjesta nesreće iz HRT-ove reportaže. Cesta je jučer bila skliska, a nesreća se dogodila na nizbrdici. Auto se zabio u ovo drvo na slici, a od siline udara sletio je par metara u provaliju i izgorio.