FOTO  OSTALI SAMO ZIDOVI Troje ozlijeđenih u požaru u središtu Mostara

Požar stan ulica kraljice Katarine
Hercegovina.info

Tri osobe su zatražile liječničku pomoć u požaru koji je zahvatio stan u stambenoj zgradi u ulici kraljice Katarine 6b u Mostaru, potvrdio je za Hercegovina.info glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije Ljudevit Marić.

Tijekom požara, tri osobe su se nagutale dima, te su zbog toga zatražile liječničku pomoć. Tijekom dana oni su otpušteni iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar za Hercegovina.info potvrđeno je kako su jutros u 5:35 sati na poziv o požaru izašli sa tri vozila i devet vatrogasaca. Ova intervencija je trajala do 7 sati. Zbog ponovnog izbijanja vatre u istom stanu, naknadno je oko 10 sati izašlo jedno vatrogasno vozilo i tri vatrogasca.

Također, na mjesto događaja izašli su i službenici Policijske uprave Mostar koji su osiguravali mjesto događaja do dolaska službenika Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar i stručnjaka protupožarne zaštite koji su tijekom prijepodneva obavili očevid.

Kako smo mogli vidjeti na mjestu događaja, stan je u potpunosti izgorio, a vatrogasci su spriječili širenje vatre na ostale stanove. Materijalna šteta je velika.

Osim ovog, mostarski vatrogasci su gasili požare na još nekoliko lokacija u posljednjih 24 sata. Jučer od 18:50 sati intervenirali su u Ortiješu gdje je gorjela trava i nisko raslinje, odmah nakon toga od 19:25 sati bila je intervencija u Lakiševinama gdje je gorio otpad.

Trava je gorjela u Rodoču, a intervencija vatrogasaca započela je u 21:35 sati. Vatrogasci iz Čapljine intervenirali su od 18:25 sati u Trebižatu gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Čapljinski vatrogasci su zabilježili i jednu tehničku intervenciju i to od 10:30 sati gdje su radili na sanaciji krovišta koje je ugrožavalo put prolaznicima na prvatnoj kući u Šurmancima.