ORUŽJE I JOŠ PONEŠTO Veća količina eksploziva pronađena kod dva Čapljinca

Čapljina, fup, uhićenje, oružje, eksplozivne materije
Hercegovina.info

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) proveli operativnu akciju 'Rifle' na području Čapljine, te su tom prilikom slobode lišili dvije osobe inicijala Ž.P. (1966.) i S.P. (1994.) iz Čapljine.

Čapljina,fup,uhićenje,oružje,eksplozivne materije

Oni se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Čapljina,fup,uhićenje,oružje,eksplozivne materije

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine spomenutih osoba, kojom prilikom su pronađene veće količine vojnog naoružanja, streljiva i opreme, kao i veća količina eksplozivnih materija, te drugi predmeti koji će se koristiti u kaznenom postupku.

Protiv navedenih osoba bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.