OPET HERCEGOVCI Lažnim kladioničarskim listićima uzeli 100 000 KM

Policija RS uhićenje ilustracija
Ilustracija

Jedanaest osoba sa područja Trebinja, Foče i Čajniča osumnjičeno je da su prijevarom i pranjem novca pribavile 100.000 KM protupravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističe obrade, osam uhićenih osoba pušteno je da se brane sa slobode, dok su tri osobe bile nedostupne policiji, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Osumnjičeni su se, u proteklom razdoblju, posredstvom društvenih mreža Facebook i Instagram reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima, a pomoću aplikacija za komunikaciju kontaktirali su sa oštećenim osobama iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i ostalih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, držali u zabludi, u pogledu toga da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima.

Navodili su oštećene da, posredstvom servisa za slanje novca Western Union, RIA money transfer, međunarodne poštanske uputnice i Moneygram uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja, na ime osoba koje su angažirane za te potrebe, kao i na imena osumnjičenih.

Po izvršenoj uplati novca, oštećeni su u daljoj komunikaciji održavani u zabludi da su ostvarili dobitak na kladionici (osumnjičeni su im slali fotografije krivotvorenih dobitnih tiketa i uplatnica novca na ime oštećenih) te im je, u ime različitih izmišljenih troškova i provizija za slanje novca, traženo da uplate još novca.

Osam od 11 osumnjičenih su uhićeni u akciji 'Tiket' pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, a policija je pretresla 11 lokacija na području Foče, Trebinja i Čajniča i oduzela predmete koji se dovode u vezu sa izvršnjem navedenih kaznenih djela, objavila je Srna.

Iz MUP-a R. Srpske pozivaju građane da prilikom komunikacije na društvenim mrežama budu oprezni i ne vjeruju osobama koje kreiraju profile na kojima objavljuju fotografije novca, nakita, navodno dobitnih tiketa, kao i izjava osoba, koje su navodno ostvarili novčani dobitak surađujući sa njima, jer se u ovim slučajevima uvijek radi o pokušaju prijevare.