'ODRADILA' DVA BUTIKA Uhićena stara 'poznanica' policije

Sabaheta Džindo

Službenici Policijske postaje (PP) Travnik uspješno su rasvijetlili dva krivična djela 'Krađa' koja su izvršena u proteklom razdoblju na području Travnika. 

Radi se o krađama koje su prijavljene u PP Travnik dana 23.10 2021. godine u trgovačke radnje – butike, od kojih se jedan nalazi u krugu zelene pijace, odakle je ukraden novčanik sa osobnim dokumentima i novcem u vrijednosti oko 430 KM, dok je iz drugog butika koji se nalazi u ulici Donja Čaršija, ukraden dnevni pazar u vrijednosti oko 480 KM.

Operativnim radom na terenu službenici PP Travnik su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje predmetnih krivičnih djela S.Dž. rođena 1959. godine iz Sarajeva.

Protiv osumnjičene slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Županijskom tužiteljstvu o počinjenim krivičnim djelima 'Krađa', navedeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.

Neslužbeno saznajemo da se radi o Sabaheti Džindo koja je policijskim agencijama na cijelom području BiH, ali i zemalja okruženja poznata po izvršenju više istih ili sličnih djela. Također, ova osoba je jednom prilikom uhićena i u Starom gradu u Mostaru po tjeralici nadležnih policijskih agencija.

'Odrađivala' je butike, razne prodavaonice, kafiće, pizzerije, ali i obične prolaznike i u drugim gradovima poput Sarajeva, Banja Luke, Zenice, Splita, Zagreba .....