VIDEO  Objavljena je snimka uhićenja kamatara iz Mostara

Kamatari Mostar

Na prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Općinski sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor D.Ć. (42) i S.L. (43) koji se sumnjiče za kaznena djela 'lihvarstvo' i 'iznuda'.

Dvojac je uhićen u okviru operativne akcije Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom 'Game'. 

Sadržaj se učitava...

"Dana, 17. travnja 2023. godine službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) realizirali su operativno-taktičku akciju 'Game' zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela 'lihvarstvo' i  'iznuda', navodi se u priopćenju FUP-a.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca uhitili osobe D. Ć. (1981.) i S. L. (1980.) oba iz Mostara.

Pronađen veći iznos novca i oružje

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju spomenutu osobe koriste, kojom prilikom je pronađena veći iznos novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina streljiva, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovih kaznenih djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg razdoblja, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose.